BİZİMKENT EMLAK BANKASI KONUTLARI

Bizimkent 'i Tanıyalım

Bizimkent, Beylikdüzü ilçesinin D 100 (E-5) karayolunun kenarında ve ilçeye giriş noktasında yer almaktadır. Ana yoldan Beylikdüzü ilçesine dönüşü sağlayan köprü, Emlakbank tarafından yaptırılmış olup adı da, “Bizimkent Köprüsü”dür.

Bizimkent Sitesi, Emlakbank tarafından 1990’ların ikinci yarısında, Nurol , Garanti Koza , Yapı Ticaret ve Ceylan İnşaat olarak dört ayrı müteahhit firmaya yaptırılmıştır. Binaların projesi, deprem olgusu dikkate alınarak uygulanmıştır.

Bizimkent sitesi 1+1 A Tipi 55 m2 , 1+1 D Tipi 66 M2 , 2+1 C Tipi 96 m2 , 2+1 A Tipi 115 m2 , 3+1 C Tipi 115 m2 , 3+1 A Tipi 136 m2 , 3+1 B Tipi 146 m2 ve 33 m2 Dükkan olarak 8 Tip farklı seçenekleri ile 53 blok, 7 Ada ve 4014 konuttan oluşmaktadır.

Bizimkent Sitesi’ndeki 7 Adanın toplam alanı 180 (180 bin metrekare) dönümdür. Sitenin Ada alanları dışında kalan ortak alanlarının (çamlık, süs havuzları, ortak alandaki yeşil alanlar, spor sahaları) toplamı 40 (40 bin metre kare) dönümdür.

Bizimkent koruma bandının (duvar) içindeki alanın toplamı 220 (220 bin metrekare) dönümdür.

220 dönümlük alana sahip Bizimkent’te, 53 bloğun kapladığı inşaat alanı toplamı 53 dönümdür. 220 dönümden inşaat alanı olan 53 dönümü çıkardığımızda geriye 167 dönüm kalır. Bu miktarın bir kısmını otoparklar, süs havuzları, çamlık ve büyük bir kısmını de blokların yeşil alanları oluşturmaktadır. Bizimkent’te yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığını varsayarsak, 167 bin metrekareyi bu nüfusa bölersek, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 11 metrekaredir. İstanbul’un son yıllarındaki fütursuz yapılaşmasına baktığımızda, kişi başına ortalama 10 metrekare yeşil alan düşen yerler sayılıdır.    

Bizimkent Sitesinin geniş yeşil alanları, ağaç ve bitkileri, süs havuzları, çamlık bölgesi, güvenliğin bulunması, içinden araç yolu geçmemesi, yürüyüş yollarının genişliği, tenis, basket, voleybol, küçük futbol sahalarının olması, ortamın ferahlığı, sessizliği bu siteyi yaşanılır kılan temel özellikleridir.Kendi ilk okulu ile sıfır mesafesinde orta öğrenim okulu , Ayrıca Metrobüs durağının (yakın gelecekte de metro durağının) kenarında olması, önemli bir ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

Bizimkent’te yaşamın tercih edilmesini sağlayan bu güzel özelliklere rağmen, sitenin temel bir sorunu bulunmaktadır; otopark! Otopark sıkıntısı, sitedeki yaşam kalitesini düşürmekte ve büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Projeden kaynaklı bu sorunun çözümü için Beylikdüzü Belediyesi ile bir çalışma başlatılmıştır. Otopark sorunu mekânsal, yasal ve finansal alanda büyük sorunlar içermektedir. Sorunu çözmek, en azından hafifletmek için ne kadar mesafe kat edeceğimizi önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sonuç olarak Bizimkent’te yaşamak, zorunluluktan çok bir tercihtir!         

 

Tema Emlak BİZİMKENT EMLAK BANKASI KONUTLARI Tema Emlak,Bizimkent, 'i, Tanıyalım, Bizimkent, Beylikdüzü, ilçesinin, D, 100, (E5), karayolunun, kenarında, ve, ilçeye, giriş, noktasında, yer, almaktadır, Ana, yoldan, Beylikdüzü, ilçesine, dönüşü, sağlayan, köprü, Emlakbank, tarafından, yaptırılmış, olup, Tema Emlak Bizimkent 'i Tanıyalım Bizimkent Beylikdüzü ilçesinin D 100 (E-5) karayolunun kenarında ve ilçeye giriş noktasında yer almaktadır Ana yoldan Beylikdüzü ilçesine dönüşü sağlayan köprü Emlakbank tarafından yaptırılmış olup