Beylikdüzü İlçesini Kısaca Tanıyalım

Beylikdüzü, Türkiye’nin en büyük metropolü olan İstanbul’un hemen batısında yer alan yeni bir ilçedir.İlçemiz; güneyde Marmara denizinin kuzey kıyıları ile sınırlanmakla beraber doğuda Avcılar, batıda Büyükçekmece ile komşudur. İlçenin kuzeyi ise E-5 Karayolu ve Esenyurt ile sınırlanmaktadır..

Beylikdüzü ilçe sınırları ,3738 hektar alanı kapsamakta olup ,toplamda 10 mahalleyi ihtiva etmektedir.13 km.Marmara Denizi'ne kıyısı olan ;toplu konut bölgeleri ,orta ve üst gelir grubuna hitap eden sağlam ve uygun bütçeli ev satın alabilme özellikleri ve villa tipi konutları olan İstanbul'umuzun talep gören modern bir ilçesidir.

* Alt yapısı :

İlçemizde alt ve üst yapı yüzde 70 oranında tamamlanmıştır.Özellikle sayfiye bölgesi olarak bilinen Sahil Mahallesi ve Kavaklı Mahallesi'de yapılaşma yok denecek kadar az olduğundan buradaki alt yapı çalışmaları halen devam etmektedir.Gerek denizle bütünleşme anlamında ,gerekse yeşil alanın bol olduğu düzenli siteler şeklindeki sorunsuz yapılaşma nedeniyle,ekonomik ve kaliteli ev almak isteyenler için Beylikdüzü cazibe merkezi haline gelmiştir.

*Ulaşım :

Ulaşım ve trafik sorununun olmaması bir başka önemli etkendir.Kentimiz ,havaalanına 21 km. uzaklıkta ;E5 karayolu ve Marmara Denizi sınır oluşturmaktadır.Sahil projemiz ve Metrobüs projelerimizin hayata geçmesi ile birlikte TEM ve E5 ile E6 ile sağlanan ulaşım çeşitlenecektir.

*Sosyal Yaşam :

Beylikdüzü ilçesinde;sakin ,huzurlu ,düzenli ,sağlıklı , güvenilir,trafik karmaşasından uzak refah seviyesi yüksek bir yaşam sürülüyor.İlçemizde alışveriş merkezi sayısı son zamanlarda çok artmıştır.Sanat ve kültürel alanlarda ;Beylicium Alışveriş Merkezinde Erol Günaydın tiyatrosu mevcuttur.Alışveriş merkezleri;Büyük mağazalar ,marketler,sinemalar,Kamuya ait dinlenme tesisleri ve büyük çaplı iş merkezleri bulunmaktadır.İlçemizde okuma yazma oranı yüksek olup okulu olmayan yerleşim brimi bulunmamaktadır.Eğlence merkezleri ve Tüyap fuarının bulunması ekonomik hayata canlılık getirmektedir.

*Beylikdüzü İlçe'sinin nüfusu :

2011 yılı resmi sonuçlarına göre Beylikdüzü'nün ilçe nüfusu toplam 220.000 dir Sadece Beylikdüzünde 35.000 konut bulunurken ,Yakuplu ve Gürpınar'ın sınırlara eklenmesi ile birlikte Beylikdüzü ilçesinde konut sayısı 50.000 civarında olmuştur.İlçemizde büyük firmaların çok önemli yatırımları vardır. Nüfusun kısa zaman içerisinde 500.000 ' i bulacağı düşünülerek planlama ve yatırım yapılmaktadır.

*Stratejik konumu :

İlçemizin , kolay ulaşım imkanlarına sahip bulunması , deniz manzarası ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının 8 metrekareyi geçmesi , altyapı ve üst yapı sorunu ile kaçak yapılaşma olmaması ,düzenli kentleşme , eğitim seviyesi ve kentçcilik bilinci yüksek insanlardan oluşması gelişen ve değişen yeni modern bir kent özelliği , yatırım bölgesi olarak düşünülmesinin en önemli ana nedenleridir.Bölgemizde Bahçeşehir,Beykent, Fatih üniversiteleri ile diğer bulunan üniversitilere yakınlığı ayrıca bir önemli unsur olmuştur.Beylikdüzü marka bir kent haline gelmiş yatırımcıların ayrıca bir gözdesi olmuştur.

 

Kaynak:Beylikdüzü Belediyesi.

Tema Emlak Beylikdüzü İlçesini Kısaca Tanıyalım Tema Emlak,Beylikdüzü, Türkiyenin, en, büyük, metropolü, olan, İstanbulun, hemen, batısında, yer, alan, yeni, bir, ilçedir, İlçemiz, güneyde, Marmara, denizinin, kuzey, kıyıları, ile, sınırlanmakla, beraber, doğuda, Avcılar, batıda, Büyükçekmece, ile, komşudur,İlçenin, kuzeyi, ise, E5, Karayolu, ve, Esenyu Tema Emlak Beylikdüzü, Türkiye’nin en büyük metropolü olan İstanbul’un hemen batısında yer alan yeni bir ilçedir.İlçemiz; güneyde Marmara denizinin kuzey kıyıları ile sınırlanmakla beraber doğuda Avcılar, batıda Büyükçekmece ile komşudur. İlçenin kuzeyi ise E-5 Karayolu ve Esenyu